Real-time Earth and Moon Phase

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Φτιάχνοντας Πυροσφραγίδα

Όπως λέει και ο τίτλος... είναι η δική μου εκδοχή για το πως μπορεί κάποιος απλά, οικονομικά και με λίγο μεράκι να φτιάξει μια αυτοσχέδια Πυροσφραγιδα!
Προμηθεύτηκα λοιπών από γνωστό κατάστημα μελισσοκομικών ειδών της Κατερίνης τους 6 αριθμούς που μου απέδωσε η διεύθυνση γεωργίας μετά από σχετική αίτηση μου ώστε να αποκτήσω μελισσοκομικό βιβλιάριο.
Οι αριθμοί είχανε διαστασης όπως μπορείτε να δείτε στης παρακάτω φωτογραφίες 3cm το συνολικό μήκος 2,5cm το''ωφέλιμο'' μήκος θα έλεγα και πλάτος 1,7cm







Ως πλάτη στην οποία σχεδόν θα ακουμπάνε οι αριθμοί και από την οποία θα παίρνουνε την θερμότητα επέλεξα να βάλω μια λάμα με 5mm πάχος και διάσταση 2,6cm* 14cm



Για τα πλευρικά στοιχεία της κατασκευής μου χρησιμοποίησα λάμα 4mm πάχος μήκος 14cm και πλάτος 3cm τα οποία πρώτα θα κανό μια τομή με ένα τροχό κοπής inox το οποίο έχει πάχος 0,8mm.

Η τομή γίνετε τέτοια ώστε να μπορούν οι χαρακτήρες που έχουμε να χωράνε μέσα στην τομή και να γλιστρούν άνετα χωρίς να "σφυγκουνε"









Στην συνέχεια θα κολλήσουμε τα δυο πλευρικά στοιχεία και την πλάτη προσέχοντας να μπορούνε να κινούνται άνετα οι χαρακτήρες μέσα στης δυο τομές και ταυτόχρονα να περνάνε ελάχιστα πάνω από την πλάτη.

Δεξιά και αριστερά στο πίσω μεροσ της κατασκευής θα κολλήσουμε 2 παξιμάδια τα οποία θα μας βοηθήσουνε με την βοήθεια 2 κομματιών λαμαρίνας πάχους 1mm σε σχήμα γάμμα να συγκρατούνται οι χαρακτήρες στην θέση τους.













Στο πίσω μέρος της πλάτης επίσης θα κολλήσουμε 2 παξιμάδια Μ10 στα οποία θα βιδώσουμε 2 κομμάτια ντιζας 50cm Μ10


Στην συνέχεια θα φτιάξουμε τον αποστάτη για το φλόγιστρο.
κόβουμε μια λάμα 14cm μήκος και με φάρδος 3cm το οποίο θα τρυπήσουμε στην μέση για να κολλήσουμε ένα παξιμάδι από το οποίο θα περνάει το φλόγιστρο και θα ρυθμίζετε η απόσταση της φλόγας από την συσκευή μας.

Εδώ βλέπουμε ένα ακόμα παξιμάδι το οποίο έχουμε κολλήσει επάνω στο πρώτο παξιμάδι(το οποίο είναι τρύπιο) για να μας βοηθήσει να σταθεροποιήσουμε το φλόγιστρο με την βοήθεια μιας βίδας.



Και αφού κάνουμε 2 τρύπες δεξιά και αριστερά στον αποστάτη έτσι ώστε να περνάει στης 2 ντιζες που έχουμε βάλει στην συσκευή μας τον τοποθετούμε στο επιθυμητό ύψος επάνω στης ντιζες με τιν βοήθεια 4 παξιμαδιών.






Τοποθετούμε το φλόγιστρο της αρεσκείας μας, σφίγγουμε την βίδα που συγκρατεί το φλόγιστρο




Και είμαστε έτοιμοι για φωτιά!!



Μετά απο λίγα λεπτά αναμονής ώστε να ζεσταθεί καλά η συσκευή μας, το τελικό αποτέλεσμα της πυροσφραγιδας είναι η παρακάτω φωτογραφία.

Και εδώ ακόμα μια άποψη του αποτελέσματος της πυροσφραγισης αφού έχει βαφεί το επίμαχο σημείο.


Όλα αυτά γίνονται βέβαια για να αποκτήσουμε μελισσοκομικό βιβλιάριο το οποίο θα μας δοθεί μετά από έλεγχο από την τοπική διεύθυνση γεωργίας.




Τέλος με την ευκαιρία της ανάρτησης αυτής θέλω να ευχηθώ Υγεία και Ευτυχία σε όλου μας!!!!

7 σχόλια:

  1. Πολύ καλή δουλειά μπράβο σου . ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη δουλεια, βαλε και χερουλι.
    Χρονια πολλα.
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκείνο που μου αρέσει σε αυτό το μπλοκ ειναι ότι μαθαίνεις πράγματα που μπορείς και μόνος σου να τα καταφέρεις αρκεί να πιάνει λίγο το χέρι σου όπως λέμε.Πολύ καλή κατασκευή, μπράβο.Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σας ευχαριστισω ολους για τα καλα σας λογια και της Ευχες σας.
    Καλη χρονια να εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Άγγελε για σου,πολύ ωραία δουλίτσα,για στα
    χέρια σου και σ΄ανώτερα.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
    ..ΝΙΚΟΛΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θά ήθελα νά παραγγείλω κάποια γράμματα, ΡΙΤΗΣ μπορείτε νά μου τά στείλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή