Real-time Earth and Moon Phase

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Βασιλοτροφια 2013 = τραγωδία


Η φετινή βασιλοτροφια ήταν για κλάματα η καλύτερα μια τραγωδία!!
Λόγο της απογοήτευσης μου και της στεναχώριας δεν έβγαλα πολλές φωτογραφίες αλλά η παρακάτω αντιπροσωπεύουνε την γενική εικόνα της βασιλοτροφιας. Αρχινημένα κελιά τα οποία φτάνανε μέχρι και την όγδοη - ένατη ημέρα και μετά κοβόντουσαν ή απλά ακυρωνόντουσαν από το μελίσσι για κάποιο άγνωστο λόγο!!
Αυτό που παρατήρησα και μου έκανε εντύπωση ήταν πως από τα μελίσσια που εχω το 90-95% σμηνουργουσαν και αναγκάστηκα μια Κυριακή να την φάω κόβοντας κελιά μαζί με την βοήθεια του αδερφού μου και την επόμενη Κυριακή η σμηνουργία χάθηκε σε όλα τα μελίσσια πλην ενός που τυχενε να είναι μελίσσι αποπεράτωσης!


Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται το βασιλικό κελί και η προνύμφη νεκρή!!

Κατά την διαρκια της βασιλοτροφιας οι θερμοκρασίες ήταν σταθερά πάνω από τους 30-31 και 32 βαθμούς τα μεσημέρια... ίσως να έπαιξε καθοριστικό ρόλο οι τόσο υψηλές θερμοκρασίες Απρίλιο μήνα.

3 σχόλια:

  1. Φίλε Άγγελε αυτό δεν είναι τραγωδία είναι μάθημα για το μέλλον. Κάτι δεν έγινε σωστά , η ολική καταστροφή των βασιλοκελιών δεν οφείλετε στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
    Ίσως το μελίσσι δεν ήταν ορφανό, ή ίσως κάτι το τρόμαξε? απο ίσως όμως πολλά.
    Την επόμενη φορά σίγουρα θα είναι καλύτερα τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου αγαπητέ Κώστα.
    Και βέβαια το μελίσσι δεν ήταν ορφανό αφού το όλο σκηνικό εξελίχθηκε στο αποπεράτωσης... μελίσσι διώροφο με 18-19πλαισια κόσμο με βασιλικό διάφραγμα και την βασίλισσα στον κάτω όροφο. Επίσης όσο τα βασιλικά κελιά φιλοξενούνταν στο αποπεράτωσης για να μεταμορφωθούν σε ώριμα βασιλικά κελιά γίνανε δυο έλεγχοι για τυχών σμινουργικο κελί στον δεύτερο όροφο.
    Μάθημα σίγουρα ήταν αλλά να ήξερα και την αιτία...!
    Για της επόμενες σίγουρο δεν είναι τίποτα μιας και έχουμε να κάνουμε με ζωντανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο θαυμάζω τους ανθρώπους που είναι αληθινοί,απλοί,ταπεινοί ....που το μεγαλείο τους,η επιτυχία τους είναι ο χαρακτήρας τους,δεν υπάρχει για τέτοιους ανθρώπους ούτε αποτυχία,ούτε τραγωδία....

    Αγαπητέ μου φίλε Άγγελε,(αυτό τον καιρό πάω πετώντας...με τον βασιλικό πολτό ),σου υπόσχομαι ότι βήμα ,βήμα μαζί θα βγάλουμε βασίλισσες.....υπομονή θα τα πούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή