Real-time Earth and Moon Phase

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ηλίανθος και η έκκριση κόμμεος και το μεγάλο ρίσκο(ίσως) της νέας νομής που κρύβει αυτή!!








Ωραίες εικόνες από τα κορίτσια τα οποία μαζεύουν την τροφή τους από ένα μεγάλο στρόγγυλο κήπο που αποτελείτε από εκατοντάδες-χιλιάδες άνθη... παραδεισένια κατάσταση για της μικρές μας φίλες και μάλιστα σε μια περίοδο όπου ο κάμπος δεν έχει να προσφέρει τίποτα άλλο μέχρι την ανθοφορία του βαμβακιού!
.
.
.
.
.
Κάπου εκεί κοντά παραμονεύει όμως και η κόλαση για αυτές η οποία ακούει στο όνομα κομμεο. Τι είναι το κομμεο...?
Αν παρατηρήσουμε της επόμενες 4 φωτογραφίες καλά το σημείο το μη ανθισμένο του ηλίανθου θα προσέξουμε την ύπαρξη διάφανων σταγονιδίων. Τα σταγονίδια αυτά δεν είναι δροσιά-υγρασία αλλά μια κολλητική έκκριση του φυτού(κάνοντας κλικ στης φωτογραφίες γίνονται ποιο μεγάλες και ευδιάκριτες).
.
.
Αν κάνει το λάθος η μέλισσα και λερωθεί κατά την προσπάθεια συλλογής της τροφής της με αυτήν την κολλητική ουσία τότε αρχίζουνε τα προβλήματα για αυτήν.Η κολλητική αυτή ουσία δεν ξεπλένετε με νερό έχει παρόμοια συμπεριφορά με το ρετσίνι του πεύκου. Φανταστείτε τώρα την μέλισσα να έχει λερωθεί με αυτήν την ουσία να μην μπορεί να αυτόκαθαριστεί από αυτήν να κολλάνε οι γυρεόκοκκοι επάνω της και να μην μπορεί να βλέπει πράγμα που θα προκαλέσει απώλεια προσανατολισμού, να μην μπορεί να συλλέξει γύρη γιατί θα έχουνε κολλήσει οι τσέπες της αυτό μάλλον δεν θα αρέσει στο υπόλοιπο σμήνος με ότι συνέπειες θα έχει αυτό!!
.
.
Παρακάτω εικόνες από το ''υπαίθριο'' εργαστήριο μας με διάφορες ''δοκιμές'' και ''τεστάκια'' σχετικά με το κομμεο(κάνοντας κλικ στης φωτογραφίες γίνονται ποιο μεγάλες και ευδιάκριτες)!
>>Για πειραματόζωο προσφέρθηκε πάρα πολύ ευγενικά ο αδερφός μου και τον ευχαριστώ γιαυτό<<
.
.
.
.
.
.
Για όλα τα παραπάνω δεν τολμήσαμε να κατεβάσουμε τα κορίτσια μας ακόμα από την Καστανερη και το κάστανο το οποίο δεν μας έκανε την χάρη φέτος να δούμε τα περσινά μαγικά πράγματα.Η μεταφορά έχει σχεδιαστεί να γίνει της επόμενες ημέρες αφού θα έχει τελειώσει το μεγαλύτερο ποσοστό της ανθοφορίας του ηλίανθου.
Τέλος θα παρακαλέσω πολύ αυτούς που δοκιμάσανε την ανθοφορία αυτή να μας πούνε τα αποτελέσματα-επίδρασης που είχε στην κυψέλη γενικότερα ο ηλίανθος.

5 σχόλια:

  1. Ωραιο ποστ φιλε.Λοιπον φιλοι μελισσοκομοι αγανακτισμενοι απο την ανομβρια της καστανιας και μη εχοντας ακομα παρει μελια,το ανοιξιατικο πευκο στη θασο δεν εδωσε το παλιουρι λιγα πραγματα,αποφασισαν ενω δεν θελαν να πανε ηλιανθο.Το αποτελεσμα τους δικαιωσε αφου περνουν 1,5 εως 3,5 κιλα μελι την ημερα ανα κυψελη.μενει να δουμε αν και ποσες απωλειες θα εχουν στον πληθυσμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι πραγματικά να τους βγει σε καλό γιατί πραγματικά δύσκολη χρονιά για τη μελισσοκομία η φετινή μέχρι τώρα τουλάχιστον στην περιοχή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή