Real-time Earth and Moon Phase

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Το υπαίθριο

Μετά από σχετική πληροφόρηση ότι στο εγκαταλελειμμένο υδραγωγείο του χωριού μου έχει κρεμαστεί ένα πουλί... πείρα το μηχανάκι για να πάω επιτόπου για ''αυτοψία''.
Όταν έφτασα εκεί δεν πίστευα στα μάτια μου!!!
Το ''πουλί'' έχει προλάβει να χτίσει τέσσερα κεριά σε χρόνο ντε-τε τα οποία είχαν μέγεθος μιάμιση φορά μεγαλύτερο από ένα κοινό πλαίσιο κυψέλης!
Το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν επρόκειτο για πουλί πλέον αλλά για ένα σμήνος το οποίο είναι αρκετό καιρό εκεί πάνω και έκανε του κεφαλιού του!
Και λέω του κεφαλιού του γιατί πρώτη φορά βλέπω στο κέντρο της Μακεδονίας μελίσσι τόσο μεγάλο αλλά ταυτόχρονα τόσο εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα!
Αυτοψία Νο1 τέλος !



Γυρίζοντας πίσω λέω τα μαντάτα στον αδερφό μου... περιττό να σας πω οτι αμεσος μου χαμογέλασε πονηρά και μου λέει να το δούμε!!!



Αυτοψία Νο2
Το ύψος...18 μέτρα, το υδραγωγείο είναι από πάνω σαν τρούλος... με λίγα λόγια όπως λέμε και στο χωριό μου δεν δίνει χέρι ώστε να το κατεβάσουμε ή μάλλον να το ανεβάσουμε εύκολα στο υδραγωγείο τινάζοντας το κερί κερί σε μια κυψέλη!!
Μετά από αρκετή σκέψη αποφασίσαμε να δέσουμε μια κούτα με σχοινί και να την τραβήξουμε πάνω και να την περάσουμε την μια της πλευρά ανάμεσα από το τοίχωμά του υδραγωγείου και το πρώτο εσωτερικό κερί, ώστε κάποιος ανεβαίνοντας από την σκάλα να ξαπλώσει ακριβώς από πάνω από το μελίσσι και κόβοντάς το με ένα μαχαίρι να πέσει μέσα στην κουτά και το τίναγμα του πληθυσμού να γίνει κάτω σε στέρεο έδαφος




Έτσι και έγινε(δυστυχώς φωτογραφίες σχετικές δεν υπάρχουνε μιας και ήμασταν μασκαρεμένοι ως μελισσοκόμοι με μάσκα, γάντια κ.τ.λ.) υπήρχε ένα ακόμα μικρο θεματακι για το ποιος θα ήταν αυτό ο οποίος θα ανέβαινε επάνω κάνοντας την τσίτα.
Και αυτό όμως λύθηκε γρήγορα μιας και ο μοναδικός αριστερόχειρας που ήταν παρών ήταν ο αδερφός μου!! χι χι χι
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η παρακάτω φωτογραφία με τιναγμένο ένα μεροσ του πληθυσμού(όσο πληθυσμό είχαν τα κεριά που κατεβήκανε) μέσα σε ένα κυψελιδιο 5αρι από φενιζολ και εν συνεχεία κρεμάσαμε την κυψέλη στο σημείο που βρισκόντουσαν τα κεριά περίπου ώστε σε περίπτωση η βασίλισσα ήταν μέσα στο νέο σπίτι της να μαζέψουμε και το υπόλοιπό πλήθος που έμεινε στα τοιχώματα του υδραγωγείο





Την επόμενη ήμερα το αποτέλεσμα ήταν ευχάριστο μιας και όλες είχανε μαζευτεί μέσα στο κυψελιδιο!
Εκεί μείνανε 2 μέρες .







Τέλος μετά από 2 ημέρες το βράδυ της δεύτερης ημέρας το κυψελιδιο κατέβηκε από το υδραγωγείο και απομακρύνθηκε 4 χιλ. μακριά σε νέα τοποθεσία!!








7 σχόλια:

  1. Είδες πόσο αξίζουμε και εμείς οι αριστερόχειρες;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευθύμη και Γιώργο σας ευχαριστώ!
    Φώτη ανεξαρτήτως σωματικών χαρακτηριστικών, ο καθένας μας είναι ξεχωριστός! Απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση του έλαχε ο κλήρος :-).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ανέβαινα εκεί πάνω ούτε με σφαίρες. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, το φως της γεννήσεως του Θεανθρώπου να φωτίσει τις ψυχές όλων των ανθρώπων για περισσότερη Αγάπη, Αλληλοκατανόηση και Συμπόνια απέναντι σε αυτούς που υποφέρουν.
    Εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος 2012 να είναι πιο ευτυχισμένο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή